Derdi Müzik Olan Animeler #3 – Sakamichi No Apollon

“Benim için tek müzik, caz müziktir.” – Sentaro

Lanetli yazıma hoş geldin sevgili okur. Lanetli diyorum, çünkü ne zaman yazmaya kalkışsam hep bir şeyler oluyor. Bugün bile biraz gecikmeli gelecek size bu yazı. Suçu tamamen üstlenmekle beraber, “geç olsun güç olmasın” diyorum. Yine de bu gecikmelere rağmen eksikleri olacaktır. Zira en zorlandığım yazı unvanına sahip yazı bu oldu ve iş bittiğinde siz de sebebini anlayacaksınız. Hadi lafı uzatmadan başlayalım:

Konu

1966 yazının başları…. Babasının işleri yüzünden Sasebo’daki bir okula transfer olan genç dahi Kaoru Nishimi’yle başlıyor hikayemiz. Klasik müzik sevdalısı ve kendi içine kapalı bu insanın hayatı, okulun kabadayısı olan Sentaro Kawabuchi ile tanışmasıyla değişecekti. Klasik müzikten sıyrılıp kendini bir anda caz müzik içinde bulan Kaoru, hem müzikal olarak, hem de kişilik olarak zorlu bir değişim sürecine girecektir. Her şey kendini sonunda bulacağına inandığı bu yolculuk için. Ama yol hiç kolay olmayacaktır.

kots1

Eğer sen daha önceki kişi değilsen be de yeni bir insan olabilirim – Yurika

Karakterler

Kaoru Nishimi: Yukarıda yazdığım gibi, klasik müzik piyanisti ve okulda deha olarak gösterilen ana karakterimiz. Ailesinin baskısından fazlasıyla bunalmış bir yaşam sürmektedir, ki yeni okuluna gelmesindeki en büyük etken bu desek hiç yalan olmaz. Aradığı şeyi caz müzikle bulacaktır.

Sentarō Kawabuchi: Giriş cümlemizin sahibi olan kişi. Caz müzik hariç hiçbir müziği kabullenmez. Sert görünüşü ve sürekli kavgaya girmesini saymazsanız oldukça iyi kalpli birisi. Özellikle kardeşleri söz konusu olunca, her türlü fedakarlığı yapabilecek koca yürekli bir abi. Tabii ki de, en önemli özelliği ona bu animede kilit rollerden birisini veren şey bateri konusundaki yeteneği. Caz baterisi hiç bir bateriye benzemez. Pek çok müzisyene göre en zor türdür bateri için. Sentaro da bu zor türü güzel bir şekilde sunabilecek kadar iyi caz bilen ve uygulayabilecek kadar yetenekli olan bir baterist.

Ritsuko Mukae: Animemizin ana üçlüsündeki kızımız. 60’lı yılların “tatlı” kavramı var ya? İşte tam onun karşılığı! Davranışları, giyinişi ve hatta sesi. Özellikle “My Favourite Things”i onun sesinden dinlerken bana siz de bana hak vereceksiniz. Sadece hisleri konusunda biraz çaresiz, ama yolculuğu ona aradığı çözümü verecektir. Bunun nasıl olacağını ise izlerken/okurken göreceksiniz (Okurken? Manga kısmında anlattım derdimi).

kots2

Neden en çok korumak istediğim insanlara zarar verecek bir duruma düştüm? – Sentaro

Junichi Katsuragi: Caz müzik olacak da trampet ve vokalin bir arada olduğu bir karakter olmayacak mı? Bu rol için de yetenekli müzisyenimiz Junichi devreye giriyor. Sentaro’nun idolü olan bu kişi aynı zamanda müzisyen dörtlümüzün (Kaoru-Sentaro-Tsutomu-Junichi) ayrılmaz parçalarından. Ama gittiği üniversitede politikayla olan ilişkisi ona kolay zamanlar yaşatmayacaktır.

Tsutomu Mukae: Ritsuko’nun babası ve caz dörtlümüzün kontra basçısı. Bir plak dükkanı sahibi olan Tsutomu dükkanının alt kısmında da ekibimize gereken çalışma alanını sağlayan kişi. Sağlamasının tek şartı ise şu “Caz müzik hariç hiçbir müzik o odaya giremez!”. Uzaktan gözeten baba figürü var ya? İşte bu karakter o figürden! Animede yeri diğerleri kadar büyük olmasa da, yeri doldurulamaz.

Yurika Fukahori: Yazdığım karakterler arasında herhalde en caz müziğe uzak olan kişi. Sanatçı yönünü genellikle resim şeklinde kullanan Yurika, animenin yine vazgeçilmez karakterlerinden. Daha fazlasına değinmeyeceğim zira spoiler kısmına girmeme derdim var.

Bu yazı, "Derdi Müzik Olan Animeler" adlı yazı dizimizin bir parçasıdır.

Yorumlar