Deck Heroes – Piyasanın En Ayrıntılı Mobil Kart Oyunu!

Kısaca listeleyecek olursak;

  • Human – Daha çok savunma ve Buff denilebilecek özellikler.
  • Fae – Özellikle Heal ve Büyü.
  • Neander – Fiziksel saldırı gücünü arttıracak türde özellikler.
  • Mortii – Debuff ve Hasar Büyüleri.
İlk durağımız Dirgewood.

İlk durağımız Dirgewood.

Ayrıntılar Demiştik?

Şimdi geldik işin en güzel kısmına. Oyuna ilk başladığımda, bu tarz külfetli ve vakit gerektiren oyunları pek tercih etmem söz konusunda telefonumda oynayacağım bir oyunsa. Lakin, oyuna başladığımda gerek telefonda oynayacak düzgün bir oyun bulamamaktan, gerekse son zamanlarda kart oyunlarına olan ilgimden ötürü biraz daha oynayayım dedim. İyi ki de oynamaya başlamışım.

Oyunda sahip olduğunuz her kahraman kartının belirgin özellikleri var. Oyunun “harcama” bölümündeki, Coin – Gem – Coupon seçeneklerinden, duruma uygun olanları harcayarak kahramanınızı güçlendirebiliyor ve yeni özellikler geliştirebiliyorsunuz. Tabi ki bu bağlı bulunduğu fraksiyonların özelliklerine uygun olmak koşuluyla. Zaten oyun size bunları hazır olarak sunuyor.

Bunun yanı sıra, oyunda sahip olduğunuz her kart, ki bu kartlar 1-5’e kadar belirlenmiş yıldızlarla güçlerine göre ayrılmış durumda, toplamda 3 farklı özelliğe sahip. Siz karta sahip olduğunuzda yalnızca ilk özelliği aktif durumda, oyunun Enchantment bölümünden, değersiz gördüğünüz yaratıklarınızı ya da bu iş için özel olarak tasarlanmış Essence kartlarını kullanarak yaratıklarınıza seviye atlatıp, yeni özelliklerini açabiliyor, bu esnada da yaratığınızın can ve hasar puanlarını arttırabiliyorsunuz. Hatta, tüm geliştirmeleri yapılmış 2 yıldızlı bir yaratık kartı, yeri geliyor henüz iyileştirilmemiş 4 yıldızlı bir kartı alaşağı edebiliyor. Oyunun güzel yanlarından biri bu bana göre.

Soldaki kadınım, sağdaki köpeğim. O denli seviyorum.

Soldaki kadınım, sağdaki köpeğim. O denli seviyorum.

Oyunda diğer oyuncularla savaşmak adına bir çok seçenek mevcut. Oyunda hali hazırda, Colosseum adında diğer oyuncularla kapışmak için açılmış bir bölüm mevcut. Bu bölümde normal “Arena” bölümü mevcut olduğu kadar, bir de “Raid” bölümü mevcut. Arena’da dövüşerek, normal bir savaş düzenleyebilir ve Glory Point kazanabilirsiniz. Bu sizi listede üst sıralara taşımaya yararken, bir diğer yandan Raid bölümünde karşınıza rastgele çıkan düşmanlarla savaşarak, onları yağmalamanız da mevcut.

Aynı zamanda, var olan campaign’in dışında “Secret Legion” adlı bölümü belirli seviyeye ulaşıp açtıysanız, öncelikle Trails adı verilen, bulutların üzerinde basamak basamak ilerlediğiniz ve her basamakta yine “bot” dediğimiz türden yapay zekalarla savaştığınız bu bölümde tecrübe puanı ve altın kazanırken, aynı zamanda açtığınız kutulardan farklı kahramanlara ait Shard’lar toplayabiliyorsunuz. Bu Shard’ları bir araya getirerek, farklı kahramanlar ya da yaratıklar elde etmeniz mevcut.

Bir de Gauntlet var. Bu da, tıpkı Colosseum’da olduğu gibi, Secret Legion’da yapay zekadan sıkılanlar için tasarlanmış bir başka bölüm. Aynı şekilde burada karşınıza rastgele çıkagelen farklı oyuncularla savaşırken, Token dediğimiz bir başka harcama birimi elde ediyorsunuz. Peki farkı nedir bu Gauntlet’in? Farkı çok daha kanlı olması. Zira, Gauntlet’te girdiğiniz herhangi bir savaşta kaybettiğiniz yaratık, bir daha Gauntlet’te kullanılmıyor. Yalnızca 3 ve üzeri yıldızlı yaratık kartlarının kullanıldığı bu bölümde, yeni kartlar elde etmişseniz eğer, onları savaşa sürebiliyorsunuz. Destenizde olmaları şartıyla elbette.

Bakınız; dayak sonrası drama.

Bakınız; dayak sonrası drama.

Oyunun dezavantajları da yok değil elbette. Örneğin, yaratıklarınızın özelliklerinin kullanımını ve sırasını siz seçemiyorsunuz. Yaratığınız karşısında bir yaratık varsa saldırıyor, kendi hattında bir yaratık yok ise karşı hero’ya saldırıyor.

Yorumlar