Deck Heroes – Piyasanın En Ayrıntılı Mobil Kart Oyunu!

Bazen sıralama düzensizliğinden kaynaklı oyun kaybettiğiniz bile olabiliyor. Hatta, bazı yaratıkların kart sırasını değiştirebilme gibi imkanları var. Siz her ne kadar büyü gücü yüksek, saldırı gücü düşük bir kartı savaştan uzak tutacak şekilde bir taktik geliştirseniz de, işler istediğiniz gibi gitmeyebiliyor.

Bir de, belirli bölümleri geçmek için yeri geliyor bir kaç tur atmanız, o bölümü geçmeden önce bol yaratık geliştirmesi yapmanız ya da yeni yaratık açmanız gerekebiliyor. Bu da ek harcama demek, eğer yeterince sabırlı değilseniz ve oyuna para vermek istemiyorsanız, biraz sıkıcı olabiliyor.

Pay to Win mi? Ödemesen de Seni Seviyoruz!

Bana mı öyle geldi bilmem. I Got Games, oyuncuyu üzmemek ama aynı zamanda para kazanmaya çalışmak için, geniş bir harcama bölümü oluşturmuş diyebilirim. Yani, nereye baksanız sürekli bir “Gem” mevzusu dönüyor, ki bu gem olayı da para ödeyerek edinebildiğimiz bir değer, fakat benim bu tarz oyunlarda en rahatsız olduğum şey, bir noktadan sonra bazı oyunların seni para ödemeye mecbur bırakması. Aynı olay da Deck Heroes’ta var dedim başta. Fakat ardı arkası kesilmeyen gem yağmurunun ardından, fikrim biraz değişti.

Hepsi sizin, yeter ki oyuna girin!

Hepsi sizin, yeter ki oyuna girin!

Oyunda, yukarıdaki ikinci görselde görebileceğiniz, Daily Tasks bölümü mevcut. Burada günlük yaptığınız işlere göre, oyun size belirli miktarlarda Gem’ler veriyor. “Bugün Maze mi temizledin? Al sana Gem!” , “Oo yaratık güçlendirmişsin, al sana Gem!” , “Yahu sen bugün 100 ve üzeri Gem harcamışsın, o zaman al sana yine Gem!” Diyerek bir güzel gazlıyor. İşin bir diğer önemli noktası da, oyuna her gün girmek. Zira, Daily Login’den ayrıca Gem aldığınız gibi, aralıksız girdiğiniz günler süresince de Daily Reward’lar mevcut ve bunlar ciddi anlamda oyunu etkiliyor. Kısacası, o gün oyunu oynamayacaksanız bile, bi gir-çık yaparak parsayı toplayın, affetmeyin derim.

Sonuç

Öyle yada böyle, yazının başında her ne kadar oyunu yererek başlamış olsam da, tıpkı bu yazıda olduğu gibi, oyuna başladığımda aynı ön yargıya sahiptim. Oynadıkça ve gördükçe fikrim yavaşça değişti. Görünen o ki, benim gibi bir şans verenlerle birlikte oyun GooglePlay’de 1 milyon oyuncuyu aşıp, beş milyona doğru koşmakta.

Biraz daha samimi konuşacak olursam eğer; GooglePlay’i açtığınızda karşınıza çıkan “popüler oyunlar” sıralamasına, şeker patlatmalı, adam zıplatmalı, “aptal mısın?” türünden varlığı amacından daha aptal oyunlar yerine, kart oyunu sevin ya da sevmeyin, Deck Heroes’a bir göz atın derim.

Hatta, baktınız sarmaya başladı. İşi ciddiye bindirdim ben diyorsanız; bir de Wiki açmışlar, ona da göz gezdirin derim.

Deck Heroes Wikisi

Yorumlar