Hearthstone: Arena’nın Şampiyonu Olmak
Tur 4, 5 ve 6
4 mana kartları bir dönüm noktası simgeler, genelde kendilerinden ucuz kartları yutarken, kendilerinden pahalı kartlarla da eşit bile takas yapabilirler. Pit Fighter oyuna girene kadar 5-droplar arasında bir Chillwind Yeti + Hero Power’la takas yapmayan 5-drop yoktu, öyle düşünün. Dördüncü tur sırf 4-mana kartların gücünden dolayı önemli bir tur değildir, zira artık 2-drop + Hero Power yapabildiğiniz, birden fazla kart oynayabileceğiniz bir çok opsiyonunuzun olduğu Mid-Game’in başıdır.
Beşinci tur dörtten çok da farklı değildir, genelde 4-dropların takas yaptığı, Fireballların Yeti öldürdüğü turdur. Late-Game’e hazırlık aşaması bu turdan itibaren bile başlayabilir, 6. turdan da çok da farklı değildir bu açıdan. Altıncı turu diğer Mid-Game turlarından ayıran şey artık büyük minyonların oyuna girmeye başladığı turdur. Boulderfist Ogre 6. turun bayrağını taşıyan karttır, onun gibi büyük bir kart inildiği an Mid-Game sona ermiştir. Bazen bu tur iki tane 3-drop, 4-drop + Hero Power ile devam ederek Mid-Game bir tur daha sürebilir. Bu turlarda rakibinizden büyük hamleler bekleyin, ona göre oynayın. Örneğin 6. turda bir Mage’e karşı tahtanızı 4’ün altında canı olan minyonlarla doldurmamaya çalışın.
Tur 7 +
Late-Game’e hoş geldiniz. Bu turlar artık oyuncuların ellerindeki kartların bitmeye başladığı, geniş çaplı Board Clear kartlarının oynandığı, büyük minyonların tahtaya indiği turlardır. Eğer desteniz bu turlara gelmek için tasarlandıysa rahatsınız – o North Sea Kraken‘leri boşuna seçmediniz sonuçta. Eğer daha agresif bir deste tasarladıysanız, oyunun bu turlara kadar uzama ihtimalini göze alıp Sprint, Arcane Intellect, Gnomish Inventor gibi kart çektiren kartlar ya da Force-Tank Max gibi ağır kartlar’dan bir iki tane seçmeniz mantıklı olabilir. Unutmayın Arena, Constructed’den daha yavaştır, tepeden çekeceğiniz Wolfrider rakibinizin War Golem‘ine karşı böcek gibi ezilir.
Drafting
Drafting, yani kart seçimi, Arena’nın çekirdeğidir. Ne kadar iyi oynarsanız oynayın, draftınız kötüyse desteniz fazla oyun kazanmayabilir. Tabii bunun tersine; eğer çok iyi bir oyuncu olmasanız bile, çok iyi bir deste sizi yükseklere götürebilir. O yüzden sizin kendinizi geliştirip elinizdeki deste ne olursa olsun onu iyi kullanmalısınız.
Draft yaparken hatırlamanız gereken en önemli şeylerden biri; destenizin nasıl bir deste olacağına baştan karar veremezsiniz. Kontrol destesi draftlamak isterken oyun size çok iyi ucuz minyonlar verip, çok kötü ağır minyonlar önerebilir. Aggro oynamak istiyorsunuzdur ama oyun size 4 taneden fazla 2-drop sunmayabilir. Bu yüzden bir çok stilde oynamaya açık ve hazır olun.
Draft yampak konusunda yardımcı olan sayısız kart tier-listesi sitesi var, hangi kartların iyi olduğunu bilmiyorsanız onlardan yardım alabilirsiniz. Unutmayın ama, hiçbir algoritma sizin destenizi sizin kadar iyi görüp tanıyamaz. Hangi kartın sizin için en iyisi olacağına sizden daha iyi kimse karar veremez. Bu siteleri tabii ki kullanın, ama her seçimi kör bir şekilde yapmayın; neden o seçimin iyi olduğunu ya da kendi seçiminizin daha iyi olma olasılığını düşünün.
‘Combo’lardan uzak durun, ama tamamen kaçınmayın. Priest destenizde üç tane Injured Blademaster bir tane de Auchenai Soulpriest varsa, Circle of Healing kötü bir seçim değildir; ama bir tane Whirlwind, bir tane Death’s Bite‘ınız var diye Warrior destenize Grim Patron seçmeyin.
Mana dağılımınıza dikkat edin; her tur o manaya uygun kart oynayabilmek için (Curve-Out) destenizin tipine göre bir mana dağılımı tutturmaya çalışın. İkinci turu kaçırmamak açısından destenizde 5-6 tane sağlam 2-drop (5 stat puanı) olmalı – yalnız dikkat edin, eliniz boşken tepeden 2-drop çekmek sizi kurtarmaz. Eğer çok agresif bir deste yapmıyorsanız 2-3 tane’den fazla 1-drop’a ihtiyacınız olmayabilir. Yine benzer şekilde kontrol destesi yapmıyorsanız 7+ mana değerinde 2-3’ten fazla kart istemiyor olabilirsiniz. Arena’da genelde Tempo-Midrange desteleri en güvenli desteler olur ama size en uygun stili deneyerek öğreneceksiniz.