Heroes of the Storm – İlk İnceleme!

Kahraman Zorlukları

Ayrıca kahraman seçim ekranında her karakterin açıklamasının köşesinde easy, medium, hard ve very hard gibi tanımlar oluyor. Örneğin; support karakterlerden Lili, easy oynanışa sahip. Zira temel heal büyüsünü çevredeki en düşük hp’ye sahip olan kahramana otomatik olarak yapıyor.  Saldırı büyüsü de tıpkı heali gibi hedef seçmek gerektirmiyor ve otomatik hedefliyor. Fakat yine support olan Tassadar’da heal büyüsü yok, bunun yerine kendine ve dostlarına geçici korumalar yapıyor, harita üzerinde geçilmez enerji bariyerleri kuruyor bu yüzden oynanışı hard olarak geçiyor.

heroes

Benzer şekilde menzilli saldırıları, kendini iyileştirme özelliği ve hedef seçmek gerektirmeyen süper büyüsü ile Raynor easy oynanışa sahip bir assassin. Ancak Zeratul hem kırılgan hem de melee saldırılara sahip olduğu için hard zorluğa sahip. Görünmezliği bozulduğu anda teleport olamazsa çok hızlı bir şekilde ölüyor. Bu yüzden çok fazla dikkat ve hızlı refleksler gerektiriyor.

Abathur ve Lost Vikings gibi çok değişik oynanışa sahip karakterler ise very hard olarak sunuluyor.

Fakat bu zorluk seviyeleri, en zor kahramanların en güçlü olduğu sonucunu çıkartmamalı. Hiç bir zaman X herhangi bir karakteri oynayanların istikrarlı bir şekilde iyi sonuç çıkarttıklarına şahit olmadım. Yine de easy karakterleri öncelikli olarak denemek ve ilk zamanlarda seçmek çok daha mantıklı olacaktır. Aksi halde death/kill oranınınız takımınıza rahatsızlık verecek kadar yüksek olabilir.

hos7

PARA PUL VS?

Her oyunun bitiminde hem o sırada seçili olan kahramanınıza hem de kendinize exp alıyorsunuz. Kendi exp’nizin yükselmesi belli seviyelerde fazladan gold ve hero rotation’a fazladan karakter ekleme gibi seçenekler sunuyor.

Seçili kahramana aldığınız exp.ler ise yine fazladan gold, yeni yeteneklerin açılması ve yeni skin seçeneklerini getiriyor.

Kazandığınız gold’lara gelince… Bunlarla yeni herolar satın alabiliyor ya da var olan herolara yeni skinler ya da binekler ekleyebiliyorsunuz. En ucuz kahramanlar 2.000 iken en pahalı kahramanlar ise 10.000 gold tutuyor. Oyunu biraz dikkatli oynarsanız bir iki günde en ucuz kahramanlardan birini satın alacak kadar gold kazanabilirsiniz.

Bu arada her hafta belli karakterler, skinler vs. indirime girebiliyor. Eğer o karakteri çok acil olarak istemiyorsanız, indirime girene kadar beklerseniz çok daha kazançlı olacaktır.

Yine de ben gold için uğraşamam, basarım parayı karakter alırım, skin alırım derseniz de 3 ile 10 euro arasında tutarlarla bunlara sahip olabiliyorsunuz. Fakat bence, bazı skinler dışında para harcamak çok makul değil (skinlere harcamak da makul değil o ayrı konu) Zaten her gün yeni daily quest alıyorsunuz. Bu questler genelde “üç oyun kazan”, “iki starcraft herosu ile oyna” ya da “iki oyuna warrior karakterlerle gir” gibi bir kaç saatte başarılabilen şeyler oluyor.

Ayrıca üç günlük daily quest biriktirilebiliyor. Yani her gün oyuna girme zorunluluğunuz da yok. Üç gün sonra girip hızlıca kalan questleri yapabiliyorsunuz.

hos8

Özetle

Bu haliyle oyun sizi ne sürekli oynamaya zorluyor, ne de uzun süreler ekran başına mahkum ediyor. Açıkçası her akşam ya da haftada iki üç gün, bir kaç saat oynamanız bile yetecektir.

Yukarıda da söylediğim gibi, en zor heroları bile bir haftadan az sürede açabilir, her üç günde bir ucuz heroları alabilirsiniz. Seçtiğiniz tek heroya yatırım yapıp iyice ustalaşabilir, yeni skinlerle iyice keyfini sürebilir ya da free hero rotation ile her hafta farklı karakterleri deneyebilirsiniz.

Özetle, oyun çok fazla seçeneği size sunuyor. Ayrıca bir heroyu satın almadan önce bilgisayara karşı deneme şansınız da var. Böylece nasıl oynandığından emin değilseniz gönlünüzce deneyebilir ve size uygun olup olmadığını görebilirsiniz.

Bir sonraki yazıda, farklı hero tipleri için temel oyun stratejilerinden bahsedeceğiz. Herkese iyi oyunlar.

Yorumlar