Marvel Süper Kahraman Dosyaları: Deadpool

Daha Ne Kadar Komik Olabilir?

Yukarıda kendisine ‘arkadaşımız’ dememin en büyük sebebi egzersizi unutmuş, göbek bırakmış zihinlerimize iplere tırmanmak için ilham vermesi. Dostu, düşmanı ya da bazen her ikisi de olan, birlikte yer aldığı hikayelerdeki kader ortaklarını her şeyin bir yalan olduğuna ikna etmeye çalışan bu arkadaş, toplumsal platformda gün yüzü göstermediğimiz içimizde “kral çıplak!” diye bas bas bağıran çocuğu hatırlatmıyor mu? En çok güldürenler en dertlilerdir, derler ya – biraz arabesk oldu, farkındayım – Deadpool da sürekli olayları geyiğe vurma alaycılığıyla geziniyor ortalıklarda. Mesela Deadpool – Cable adlı hikayenin başında ortağı kanlı bir çatışmadayken o her şey güllük gülistanlıkmış gibi markette bebek bezi bakıyor.

Deadpool, Jean Grey kostümüyle. Cable & Deadpool #9 (2005)

Deadpool, Jean Grey kostümüyle. Cable & Deadpool #9 (2005)

Farkında olmak ama kimseye dinletememek, matrix ortamından daha beter bir çıkmazın duvarlarına çarpıp çarpıp dönen arkadaşımızı sıkıntıdan patlayacak hale getiriyor ve Hospice’deki işkencelerle omurilik soğanı pembeleşene kadar beyni kızartıldığı, aklıyla tilt oynandığı için kafayı yemeye dünden hazır kahramanımız, bir araya toplanmaktansa ayrı ayrı bohem yaşamları tercih eden keçilerini kaçırıyor. Marvel yöneticilerinin baskısı altında kan kusturulan yazar-çizer takımı da bu, sirklere ayrılmış, para babalarının parselleyemediği arsada at koşturarak kısa süreli deşarj molaları verebiliyor. Deadpool, yaratıcılarının “Ha bitti ha bitecek” diyerek dibe vuran inancını, “Şunu da yapsın ya, bunu da desin komik olur” diyerek sınırları zorlayan rahatlığını umursamadan ününü, müthiş özgüven patlamasıyla önüne çıkanı tekmeleyerek doruğa çıkarıyor.

Deadpool’un Dudaklarını Kim Dikti?

Kahramanımız, Wolverine filmindeki dikilmiş dudakları, yumruklarından uzayan kılıçları, ameliyat izleriyle – sanırım tek gözünün etrafı maskeye gönderme yapmak için şekilli kesilmiş – bozulmuş yüzü ve hasmına kilitlenmiş ürkütücü gözleriyle sinema tarihine endamını gösterebileceği bir giriş yapamasa da, 2016’nın ilk yarısında gösterime girmesi planlanan yeni filmden – yine bebek yüzlü Ryan Reynolds’a itelenmesine rağmen – beklentiler büyük.

deadpool1

Reynolds’un paylaştığı fotoğraf

Yeşil Fener’in hayal kırıklığını üzerinden atmaya niyetli olan Reynolds, geçen günlerde kendi Twitter hesabından kostümlü fotoğrafını yayınlayarak Deadpool hayranlarını heyecanlandırmaktan geri kalmadı ve orijinal görünümü, tüm gerçeklik göz boyamalarına tercih eden çizgi roman hayranlarını sevindirdi

Oyun Dünyasında Deadpool

Gelgelelim, öldürücü derecede sempatik arkadaşımızın bilgisayar oyunu başarısına: Bütün büyük şirketler gibi akarken doldurmak lazım, diyen Marvel, hayran kitlesi günden güne artan süper kahramanlarını – kimseyi şaşırtmayan bir kararla – monitörlere taşımaya karar veriyor. 25 Haziran 2013’te piyasaya sürülen Deadpool, oyununun yankı yaratmaması için hiçbir sebep yok. Adam, bırakın diğer bilgisayar oyunlarını ve yapımcıları, oyunculara bile bulaşıyor.

deadpool2

Şşşş…

Günlük hayatın bayıltan sıradanlığından sıyrılarak yapmak isteyip de yapamadığınız tüm sadistlikler parmağınızın ucunda. Seksi hatunlar, kopan kafa-kollar, tuvalet molası ne ararsanız var.

Sonuç olarak dandik Deadstroke klonu kendi çizgi roman serileriyle, bilgisayar oyunlarıyla, film projeleriyle başlı başına bir ikona dönüşmeye devam ediyor. Bize de peşinden sürüklenmek kalıyor.

Konuk Yazar: Cem Karabiber

Bu yazı, "Süper Kahraman Dosyaları" adlı yazı dizimizin bir parçasıdır.

Yorumlar