Luke Cage – Marvel’in En Delikanlısı

Tarantino Beğenmemiş mi?

Dizinin yayınlandığı ilk günlerde sosyal medyada Tarantino’nun fanı olduğu Luke Cage’in dizisini beğenmediğiyle ilgili haberler dolaşıyordu. Elbette fazladan tıklanmak için başlık bir miktar çarpıtılarak sanki ünlü yönetmen diziyi izleyip de bu yorumu yapmış gibi gösterilmiş. Oysa ki söz konusu beyanat, Hateful Eight gösterime girdiğinde Tarantino’ya yapılan bir söyleşi sırasında kendisine yöneltilen sorulardan sadece biri.

Kısaca özetlemek gerekirse; Tarantino Luke Cage’in temsil ettiği şeyden memnun olduğunu ve “yeniden düşünülerek” ele alınmaması gerektiğini söylemiş. Kendi bu işi yapacak olsa Luke Cage’in ilk sayısını alıp orijinal tarihi olan 70’leri aynen koruyarak hikayeyi aynen ekrana taşıyacağını söylemiş.

Yakaladığım Anekdotlar

  • Henry “Pop” Hunter adlı karakterin Luke’a “Power Man” demesi elbette tesadüf değil. Luke Cage, 70’li yıllarda bu isimle anılıyordu.
  • Sezon boyunca defalarca hem Marvel filmlerine, hem de önceki Netflix serilerine göndermeler yapıldı. Tony Stark ve Iron Man isimleri açıkça dile getirilirken Hulk ve Thor gibi karakterler isimleri yerine görünüşleriyle anıldı. Yine isim vermeden Jessica Jones, Killgrave’in boynunu kırmasıyla, Matt Murdock ise tanıdık avukat olarak anılıyor.
  • Luke Cage’in süper kahraman alemlerinin ilk ‘kiralık’ kahramanıdır. Ev sahibinin ona para teklif ederek koruma talep etmesi buna bir göndermeydi. Ayrıca içimden bir ses, eninde sonunda o berber dükkanının bu iş için kullanılmaya başlanacağını söylüyor.
  • Luke Cage’in geçmişinin anlatıldığı 4. bölümün sonunda hapisten kaçınca kafasındaki tiara ve bileklikleri yanında mavi pantolon ve sarı gömlek giymesi karakterin orijinal görünümüne bir göndermeydi. Bu görüntü günümüzde gözümüze komik görünse de 70’lerin disko kralı konseptine kesinlikle uygun.
70 ve 80'lerdeki orijinal kostümüyle Luke Cage!

70 ve 80’lerdeki orijinal kostümüyle Luke Cage!

  • 6. bölümünün başındaki Trish Talk adlı radyo programı, Jessica Jones serisindeki Trish Walker adlı karaktere aitti.
  • Misty Knight’ın kolunu neredeyse kaybedecek kadar ağır yaralanması, onun çizgi romanlardaki biyonik koluna bir gönderme olsa gerek.
  • Diamondback’in son dövüş sahnesinde giydiği, ona insan üstü güçler sağlayan kıyafet, Hammer Technologies yapımıydı. Bu şirketin sahibi, Iron Man 2 adlı filmde Sam Rockwell’in canlandırdığı Justin Hammer adlı karakter. Çizgi roman evreninde de teknoloji temelli birçok süper suçlunun kostümünü sağlamış olan Justin Hammer, en azından ürettiği ekipmanlarla Netflix serilerinde de karşımıza çıkacak gibi görünüyor.
  • Harlem’s Paradise’taki rehin alma sahnelerinde gangsterlerden biri Claire Temple’ı “Night Nurse” diye, yani çizgi romanlarda aldığı lakapla anıyor. İsmi Linda Carter olan Night Nurse ve Claire Temple aslında çizgi roman evreninde iki farklı karakterdir. Ancak Netflix serilerinde birleştirilmeleri gördüğünüz gibi gayet iyi sonuç vermiş.
  • Son bölümde Claire Temple dövüş dersleri ilanı alıyordu. Bu ilanın onu bir şekilde Danny Rand’e yani 2017 Mart ayında gösterime girecek olan Iron Fist’e götüreceğine emin olabilirsiniz. Yani Claire Temple (nam-ı diğer Night Nurse) Marvel’in 4 Netflix serisinde de rol alan yegane karakter olacak. Ancak umarım Danny Rand’le de bir olayı olmaz. Zira karakterin süper kahraman yancısına dönüşmesini hiç istemem.

Yorumlar