Skyland – Fantezi ve Bilim Kurgunun Buluştuğu Seri!

Bir bilim kurgu kitap serisi olarak karşımıza çıkan Skyland, aslında kitap serisi olmaktan biraz daha fazlası. İçeriğe ve belirli noktalara değinmeden önce söylenmesi gerekir ki; Skyland’in bir animasyon dizisi de var. Fakat kitap ve animasyon serisi aynı evreni konu alsa da farklı hikayelere değiniyor. David Carlyle tarafından yazılan ve şu anda üç kitapla sınırlı bulunan seri – devamı gelecek gözüyle bakıyoruz çünkü hikaye bitmedi. – ülkemizde de Doğan Egmont Yayıncılık tarafından çevrildi ve basıldı.

İçeriğe gelirsek, hikayemiz; içinde bulunduğumuz dünyanın alternatif bir kıyamet sonrası geleceğinde bulunuyor. 2070 ile 2250 tarihleri arasında git gel yapan kronolojik bir anlatım yapısı var. Bu yüzden bazen sorularınızın cevapları bir sonraki bölümdeki geçmişten anlatılanlarla cevaplanabiliyor. Hatta hikayenin asıl zaman diliminde ilerleyen karakterlerimiz zaman zaman yanlış yorumlar bile yapabiliyor siz doğrusunu bilirken. Bu da kimi zaman okumayı zevkli kılıyor.

Skyland Nedir?

Skyland, şu anda dünyamızın yeni ismi. Neden öyle deniliyor peki? Çünkü dünya binlerce parçaya ayrılmış durumda. Esrarengiz bir çekirdek patlaması sonucu birçok yaşam yok olmuş ve ana kara kavramı ortadan kalkmıştır. Fakat dağılan parçalar bir şekilde yerçekimiyle korunmuş ve havada asılı kalmış durumda. Dünya merkezinde bir manyetik fırtına yer almaktadır. Susuzluk baş göstermektedir. Su kaynaklarına ve Skyland’e ‘’Sphere’’ adında bir örgüt sahiptir ve diktatörlükle yönetilmektedir.

skyland1

Bu olaylar esnasında bir de esrarengiz patlama sonucunda ortaya güneş enerjisini kullanabilen, depolayabilen ve bu enerji ile telekinetik gibi, manyetizma gibi ve madde kontrolü ya da bükülmesi gibi yetenekleri olan insanlar ortaya çıkmıştır. Bu kişilere de Seijin denmektedir. Bu yeteneğe sahip olmayanlara ise kelimenin tersi şekilde jinsei denilir. Sphere neredeyse bütün Seijin’leri elinde tuttuğu ve katı bir eğitimden geçirdiği için çok güçlüdür.

 

 Neden Bu Kurguyu Okumalı Derseniz?

Karakterlerimizi bu entrika ve zorlukla dolu dünyada zalim bir yönetime kafa tutarken görüyoruz. Bu olayın nasıl gerçekleştiğine dair gizemi, okuyarak çözme ve gerçekte ne olduğunu, 2070 yıllarında neler yaşandığını öğrenme kısmı yüksek derecede ilgi çekici. Serinin verdiği cevaplar ve kurgusal açıklamalar doyurucu ve okuyucunun zihninde yarattığı görsel muazzam. Eğer bilim kurgu seviyor ve alternatif bir kitap için araştırma içindeyseniz Skyland gerçekçi açıklamaları ve güzel oluşturulmuş olay örgüsü ile birlikte çok tatlı imgeler oluşturmak için birebir.

Bir bilim kurgu severin okumaması için hiçbir neden yok. Lakin tek hoşunuza gitmeyecek şey şu olabilir; hedef kitlesi genç yetişkinler olduğu için duygusal tecrübelere ve ilk aşk denemelerine tahammülünüz yok ise, sizi karakterler açısından sıkabilir. Ama öğeleri, yazıdaki görselliği ve kurgusu adına bir şans vermenizi öneririm. Zira zihninizde çok yeni kapılar açacağına dair kuşkum yok.

Kitap Listesi

  1. Islands In The Wind (Rüzgarlı Adalar)
  2. The Storm Ship (Fırtınalar Gemisi)
  3. The Water War (Soğuk Savaş)

Yorumlar