Evrenin En Büyük Savaşı : Blood War

Peki Savaş Bitmez mi?

Asmodeus’un yönettiği, Baator’un 9. katındaki başkent Malsheem’in evrenin en büyük şehri olduğu biliniyor. Buna rağmen baatezu olmayanların (hatta olanların çoğunun) Malsheem’e girişleri yasak. Hatta 9. kat olan Nessus’a bile ulaşmak aşırı zor. Yine de Asmodeus’un Malsheem’de ne Blood War’da ne de Baator’un içindeki entrikalarda kullanmadığı, günlerin sona ereceği o son savaşta (iyinin kötüye karşı mücadelesi mi yoksa demonların evreni yok edeceği savaştaki mi orası bilinmiyor) kullanmak için özel bir ordu ayırdığı biliniyor. Rivayete göre bu özel orduda milyonlarca pit fiend varmış. Eh tek bir pit fiend’in, binlerce askerlik bir insan ordusunu yok edecek potansiyeli olduğu düşünülürse yedekte bırakılan bu ordunun gücü anlaşılabilir.

Burada şu soru ortaya çıkıyor;

Aynısını ve daha fazlasını Abyss’teki Demon Prenslerinin yapmadığı ne malum?

Açıkçası bu yapılamaz, tanarri ırkı kontrol edilemiyor. Herhangi bir prensin (en güçlülerinin bile) milyonlarca en kudretli tanarriyi bir yerde veya belirli bir amaçla toparlaması imkansız. Güç kullansa bile  bu yapılamıyor, bir şekilde diğerleri ya birbirleri ile savaşıyorlar ya da kaçmanın yollarını aramaktan vazgeçmiyorlar. Ancak Baatezular, emir üzerine (hele ki emri veren alt edemeyecekleri bir güç ise) yıllarca eğitim yapmaya kendilerine adayabilirler.

Demogorgon

Demogorgon

Bu savaşta Abyss adına kırılma noktası yaratabilecek istisnalar şunlar ;

  • Herhangi bir Demon Prensinin aşırı güçlenip, çok fazla katı ele geçirmesi.
  • Abyss’in sınırsız katlarından bir yerlerden, Tanarri’lere baskın gelecek çok daha güçlü bir ırkın türemesi savaşın gidişatını değiştirmesi.

Bunlar olabilir mi? Belki…

Savaş Bitmez Diyorsun, Neden Bitmiyor Peki?

Kötülüğün doğası buna izin vermiyor. Lawful evil’in özü, evrendeki en büyük tiranlık olup her yeri ele geçirebilecek en büyük kuvvet olabilir. Yani birileri evreni ele geçirecekse bu lawful evil düzlem ve Baator olacaktır.

Ancak chaotic evil’in özü de evrenin parçalanmasını istiyor. Yani birileri evreni yok edecekse bu da Abyss üzerinden olacaktır.

Nihayetinde şu soru akıllarda kalır: Evrenin olası mutlak hakimi mi daha güçlüdür yoksa evrenin mutlak yok edicisi mi? Görünüşe göre bu sorunun cevabı yoktur.

Bazı Yugoloth Çeşitleri

Bazı Yugoloth Çeşitleri

Fakat savaşın bitmemesinin tek sebebi işin felsefi yönü değildir.

  • Yugolothlar savaşın bitmesini istemez. Baatezu ya da Tanarriler kadar güçlü olmasalar da, savaştaki rolleri kritiktir. Bir taraf fazla güçlendiğinde diğerine daha fazla yardım edip savaşı dengelerler.
  • Çoğu iyi boyut dışı ırk da savaşın bitmesini istemez. Eğer bir taraf baskın gelirse ilgisini iyilerin üzerine çevirecektir. Zaten hali hazırda iki taraf da iyilerle savaşsalar da, güçlerinin büyük bölümünü birbirleri üzerinde kullanmaktadırlar. Bu yüzden iyi ırklar da aptal olmadıkları için, savaşın gidişatının net bir şekilde kaymaya başladığını fark ettiklerinde, dengeyi bozacak bir takım hareketler yapabilirler.
  • Görüldüğü üzere iki tarafın da en büyük güçlerinin ilgileri savaştan çok, kendi bireysel rakipleri üzerindedir. (örneğin en güçlü 2. Archdevil olan, kayıp bilgilerin efendisi olan Mephisto, Blood War ile neredeyse hiç ilgilenmemektedir. Bütün gücünü, ilgisini ve kaynaklarını Asmodeus’u alt edecek bilgileri bulmaya ayırır.) Ayrıca devam ettirmeleri gereken krallıkları vardır. Savaş ise kendi güçlerini pekiştirebilecekleri, belirsiz bir yabancı düşman yaratmaktadır. Baatezu lordları “Eğer sistem çökerse Tanarri’ler herkesi yok eder” diyerek hiyerarşiyi sürdürürler. Tanarri’ler “Baatezu’lar hepimizi esir edecek” diyerek kendi yönetimi altındakilere belirli özgürlükler sağlar ve hiyerarşik yapılar kurmazlar. Böylece doğrudan savaşa bulaşmasalar da, savaşın kendi çıkarlarına olduğunu görür ve bunun devam etmesi için gereken her şeyi yaparlar.

Kısacası savaş, herkesin yararınadır ve evrenin sabit dengelerinden biri haline gelmiştir. Bütün kozmolojiyi yıkıp baştan yapmadıkça (ki 4th editionda yapılan buydu) Blood War’ın bitmesi, kendi gerçekliği içinde tutarlı değildir. Ayrıca yazı içinde de söylediğimiz gibi tek başına sınırsız sayıda macera ve hikaye üretmek için yeterli alanı sağlar.

Bu yazı, "Cehenneme Bir Yolculuk: Baator" adlı yazı dizimizin bir parçasıdır.

Yorumlar