Vahşi Irkları Oynamak ve Oynatmak #3 Hobgoblin
Örnek Hobgoblin Encounteri
Çok belirgin bir encounter olmasa da, ellerindeki sınıflardan en dengeli formasyonu kuracak şekilde savaşırlar. Yani;
Yakın dövüştekiler önde, hemen arkalarında healer sınıflar. En arkada ya da kanatlarda menzilli silah taşıyanlar ve eğer varsa büyü kullanıcıları bulunur. Taktik ve stratejiler yönünden esnek olup, etkili sonuçlar alırlar.
Yine de hobgoblin encounteri kurarken; özellikle en önemli kısım olan ön safların, kalkanlı ve birlikte iyi iş çıkaran, dayanıklı savaşçılardan kurulu olmasına özen göstermeye çalışın.
Taktik
Değişken olduğunu söylemiştik. Buna rağmen; defansif yönünün ağır bastığını, olabildiğince az kayıp vermeye çalışacakları gerçeğini atlamayın. Diğer vahşi ırkların çoğunun aksine, hobgoblinler çok akılcı bir şekilde savaşırlar ve birbirlerini korumaya özen gösterirler. Dışarıda anlaşamasalar bile savaşta, yanındaki adamın değerini bilirler. Ancak DM olarak kötücül bir ırk olduğunu ve yandaşlarını kurtarmaya çalışırken kendi hayatlarını harcamayacakları gerçeğini unutmayın. Aksi halde bir hobgoblin encounteri, kolaylıkla bir cüce grubu gibi savaşır hale gelebilir.
Bu editiona ait kaynaklarda da görülebileceği gibi, hobgoblinlerin elflere karşı çok derin bir nefret duyguları var. Zaman zaman, grup taktiğini bozma pahasına bile olsa, ilk önce elflere saldırdıkları biliniyor. Eğer gruptaki liderlik zayıf, gruba saldırma amacı o kadar net değilse, istikrarlı olarak ilk hedef elfler haline gelebilir.
Savaşı Kazanma ya da Kaybetme Durumları
Hobgoblinler “warlike” bir ırktır ve savaşı ne kadar sevseler de, daima bir amaç için savaşırlar. (spor ya da kendi içlerinde eğlence olsun diye savaştıkları zamanlar hariç) Bu yüzden bu amacı elde ettikleri anda, savaştan geri çekilebilir ya da bu amaca ulaşamayacaklarını anladıklarında, çok ısrarcı olmayabilirler. Ancak bu amaç çok büyükse (örneğin bir şehri ele geçirmek gibi) yüzlerce hatta binlercesi ölebilir. Bunu da yaşamlarının merkezinde savaşçılık olduğu için doğal karşılarlar.
Yine de, diğerlerinin çoğuna göre daha akıllı ve taktik düşünceye yatkın oldukları için düşmanlarının gücünü daha iyi analiz edebilirler. Büyü kullanıcılarının (her türden) ne kadar tehlikeli olabileceğini anladıkları için, düşmanları arasındaki büyü kullanıcılarını erken bertaraf etmeyi deneyebilirler. Bunu yapamadıklarında farklı taktikler dener ya da geri çekilirler.
Kazandıkları savaşlarda, düşmanlarını öldürmekte acele etmez, eğer mümkünse esir etmeyi ve ağır fiziksel işlerde çalıştırmayı tercih ederler.