Infinity Tarafları #1 – Tohaa

Tohaa, Combined Army ile ilk karşılaşan ırktı. Uzun yıllar Combined ilerlemesine karşı durdular. Biyolojik silahları ve onları eşsiz kılan symbiont zırhları, Combined Army’ye karşı direnmelerinde önemli rol oynadı. Sonra insanoğluna rastladılar ve bu ortak düşmana karşı birlikte hareket ettiler. Bir süre için…

Tohaa. Matematiğin büyüsüne kapılmış uzaylı ırkı. Her şeye 3 sayısının temelinden yaklaşan bu ırk, takım ruhuna ve bu ruhun getirdiği sınırsız üçlü link kurma özelliğine dayanarak mücadele veriyor. Kurduğu linklerle düşman saldırılarına karşı saldırı ile cevap veriyor.

Swarm denen zehirli böcek dolu bombaları, virüslü silahları ile rakibinin gardını indiriyor. Termo-optik kamuflajlı birimleri ön saflarda görünmez şekilde saklanırken, linklerin hızla ilerleyişinde önemli rol oynuyorlar.

Tohaa, üzerinde en çok alevli saldırı imkanlarına sahip ordu olmakla beraber bir o derece de ateşten çekiniyor. Çünkü onlara fazladan can sağlayan symbiont zırhlar ateşle alabiliyor. Bu durum aslında henüz ölmeyecek olan Tohaa biriminin, erken can vermesine sebebiyet verebiliyor.

tohaa2

Tohaa, üçlü linklerin hızlıca ileri gitmesi ve bir çok biriminin “impetious” olması sebebiyle hızlı ve saldırgan bir oyun için bire birken, asıl savunmada bir ölüm makinesi ve ona saldırmaya cüret edenleri çok ağır şekilde cezalandıran bir ordu.

Ordunun iyi ve kötü yönlerini şu şekilde açıklayalım (Aynı mantığı diğer tarafları tanıtırken de kullanacağım):

Savunma : Öldürücü karşı atak. Linklerle karşı saldırı. Sürpriz saldıran clipso birimleri, çok iyi sniperlar. Symbiont zırhla gelen ekstra can.

Saldırı : Hızlı, saldırgan linkler. Termo-optik kamuflajlı clipso, viral özellikli silahlar, swarm özellikli bombalar.

Görev yapma : Oyuna ilerde başlayan clipsolar ve linke dahil olan görev yapıcı birimlerle görev yapmak son derece kolay.

tohaa1

Biraz da kötü yanlar ;

  • “Fire” bazlı tüm silahlara karşı en zayıf ordu. Ateşi gördünüz mü kaçacaksınız! Symbiont armorlar ne kadar canınız olursa olsun, ateşi görünce direk ölüm sebebi yaratıyor. O güçlü üçlü linkler ateşi görünce darmadağın oluyor.
  • Üçlü linkler güçlü gözükse de, kamuflajlı birimlerin sürpriz saldırılarına çok açıklar. Linkten biri kaybedildiğinde ise “impetious” birimlerin başına buyruk hareket ederek kolayca ölmesi bir diğer kötü özellik.
  • Bir iki birim hariç ordunun tamamı birebir dövüşte çok zayıf.
  • Defansif hacker birimleri hariç, hackerları yok, kullanabilecekleri bir robotları yok. Cyber savaşlarda en zayıf ordulardan.
  • Burada bilerek bilmediğiniz bazı terimler kullandım. Bunları zamanı gelince açıklayacağım.
Bu yazı, "Infinity Tarafları" adlı yazı dizimizin bir parçasıdır.

Yorumlar