Infinity Tarafları #4 – Aleph

İnsanlık kurduğu yeni düzende kendine de bir gizli efendi yarattı: Aleph denen yapay zeka, insanın var olduğu her yerde insanlığın yanında oldu. Teknolojinin olduğu her yerde Aleph imzası vardı artık.

Belki izlemişsinizdir “Ghost in the Shell” diye bir anime vardır. İşte oradaki abla, Aleph in özüdür. Aleph, sentetik vücutlardan yeni kusursuz insanlar yaratıp kendi ordusunu şekillendirdi. Robotlar, inanılmaz dayanıklı, yapay yakışıklı erkekler ve güzel kadınlar.

aleph1

Akabinde de Combined Army ile daha iyi savaşmak adına “Steel Phalanx” adında bir saldırı takımı hazırladılar.  Truva savaşının kahramanlarının DNA’larından yapılmış bedenlere hayat verip günümüz teknolojisiyle donattı onları.

Yanlış okumadınız! Achiles geri döndü!

aleph2

Şimdi iyi ve kötü yanlarını değerlendirelim:

Savunma: Her yöne saldırıp istediği yere tırmanan robotlar, Steel Phalanx’ın ölmez, vurulmaz linkleri, kolay kolay ölmeyen birimler. Yüksek zırhlı Throkitailer. Oyunun en iyi sniperı Atlanta.

Saldırı: Sürüyle kahraman ve kuvvetli, durdurulamaz birimler, oyunun en iyi linklerinden Myrmidonlar, Asura, Achiles ve Ajax gibi insan boyutunda TAGler, yüksek martial arts yeteneği hemen hemen her birimde mevcut. Monofilament silahlar, üstün robotlar ve hacking yeteneği. Efsane post humanlar. Assolistlerin hepsi burada!

Görev Yapma: İlerde başlayan birimler, kuvvetli linklerin içinde ölme korkusu minimize olmuş görev yapıcılar. Görev yapıcılardaki yüksek WIP değerleri.

Dezavantajlara gelirsek:

  • Birimlerin hepsi pahalı. Hatta çok pahalı! Çok çok pahalı! Ordu yapmak ve order havuzunu toparlamak dertli.
  • Özellikle sektöryelli oyunda kamufleli hiçbir birimi yok. İlerde başlayan birimlerin maliyeti özellikle görev yapıcılarda pahalı. O yüzden görev yaparken, diğer oyuncuyu arkadan takip söz konusu.
  • Ucuz birimi olmadığından dar havuzda kısıtlı hareket imkanı.

Faction tanıtımlarımızda artık sadece 2 ordu kaldı. Yavaş yavaş ana konuya geri döneceğiz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Bu yazı, "Infinity Tarafları" adlı yazı dizimizin bir parçasıdır.

Yorumlar