Filmin başlarında Darren Cross,Yellow Jacket projesini anlatırken yaptığı sunum konuşmasında, geçmişte var olduğu düşünülen Ant-Man’den bahsederken bunun bir anti-komünizm propagandası olduğunu anlatırken “Tales to Astonish” kelimesini kullandı. Tales to Astonish, Henry Pym’in 1962’de okuyucuyla ilk tanıştığı çizgi romanın ismidir. Gerçekten de o dönemin hemen hemen tüm çizgi romanları gibi yıllar boyunca ağır anti-komünizm propagandası yapmıştır.
Peki aynı sunumda Cross’un izlettirdiği tanıtım videosundaki sandalye gözünüze çarptı mı? Hani şu küçültülen nesnelerden örnekler gösterirken ilk sırada çıkan? İşte o sandalye aslında muhteşem bir gönderme. Şöyle ki; Tales to Astonish #27’de Henry Pym, deney yaparken küçültmek için aynı model sandalyeden kullanıyordu.
“Tales to Astonish!”
Yellow Jacket, aslında Earth-616’da aslında Henry Pym’in süper kahraman olarak taşıdığı isimlerden biridir. Ancak bu ismi ve kostümü kişilik bölünmesi yaşadığı bir dönemde yaratmıştır. Dolayısıyla filmde düşman olarak karşısında Yellow Jacket isimli birisi olması, Henry Pym’in Earth-616’daki geçmişine bir saygı duruşu.
Yellow Jacket ismini taşırken Henry Pym (Earth-8096)
Darren Cross, Henr Pym’i öldürmek üzere kafasına silah dayadığı sahnede kızı Hope, Cross’u vazgeçirebilmek için Pym partiküllerinin babasının beyin kimyasallarını değiştirdiğini söyledi. Bu da Pym’in Earth-616’daki geçmişine bir göndermeydi. Ancak çizgi romanlarda akli dengesini bozan şeyin “çeşitli kimyasallar” olduğu söyleniyor, Pym partiküllerinin buna yol açtığından bahsedilmiyordu. Bence filmde bunu iyi toparlamışlar. Hatta Ant-Man’in kullandığı başlığın da beyin kimyasallarını koruduğu söylenerek bence çok mantıklı bir adım atıldı.
Peggy Carter ve Edvin Jarvis söz konusu patlamadan kaçarken
Agent Carter adlı diziyi takip ediyorsanız, şu koca binaları “HÜP” diye içine çeken patlayıcı teknolojisini görmüşsünüzdür. Filmin sonunda Cross’un şirketini havaya uçururken Pym ve arkadaşlarının kullandığı patlayıcıların da aynı olduğunu gördük. Bu teknolojiyi geçmişte Howard Stark değil de, Pym geliştirmiş olabilir (Yaşı buna müsait mi hesaplamam lazım ama, yaptıysa da çok genç yaşta yapmış olmalı).